Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив –

...
Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив –
Коментари Харесай

Чакат 18 млн. лева от Европа за пътна връзка в Пловдив, нужна за новата сграда на МГ-то

Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив – продължението на бул. „ Санкт Петербург ” е почти  подготвен, като към този момент се върви за изкарването на позволение за градеж. Още в предишния мандат Община Пловдив организира социална поръчка за проектирането на връзката от кръстовището на SPS до Скобелева майка. Тогава компанията „ Инфрапроджект ” бе избрана за реализатор.
Прочетете още
Новата пътна връзка е извънредно значима и за новата постройка на Математическата гимназия. Парцелът, на който ще бъде построена, се намира директно зад хотел SPS,но до него няма обществена инфраструктура.  Кметът Костадин Димитров разяснява пред T rafficNews , че планът за продължението на бул. “Санкт Петербург “ върви ръка за ръка с този за нова постройка на Математическата гимназия.

„ Проектът е доста значим, както за отпушване на трафика, по този начин и за бъдещия кампус на Математическата гимназия. Строителството ще го подадем за финансиране през Оперативна програма „ Региони в напредък ”, където е възможно строителството на подобен вид обекти ”, съобщи градоначалникът.

Предварителните КСС-та за новата пътна връзка са в размер на 18 млн. лв..  Продължението на булеварда в североизточна посока е очакван габарит с две улични платна и междинна разграничителна линия. Съгласно настоящ регулационен проект са планувани автобусни спирки в особено планувани за това „ джобове “.

Проектната разработка ще включва напълно нова пътна връзка, като се планува реорганизация за напълно дребен сектор при започване на обекта, където има действителен паркинг, директно до кръговото кръстовище на бул. „ Санкт Петербург “ с бул. „ Освобождение “.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР